Waarom stampt een konijn met zijn achterpoten

  • Abonneren
  • Aandeel

Zorg er voor dat je konijn een leven leidt dat dichtbij de aart van het beestje ligt. Konijnen stampen om soortgenootjes te waarschuwen bij gevaar. Vorige bericht.

Nederland - Nederlands. Delen More sharing halflang haar vrouw 60 Laatst had ik in de woonkamer een mandje neergezet voor de poes waar ze in kon slapen. Deze vorm van stampen komt wel het minst voor. Dollie Geplaatst: 19 juni Op dat moment kiezen ze ook het liefst het hazenpad en vertonen ze vluchtgedrag.

Het kan idd met gevaar ed te maken hebben, maar het kan ook totaal geen kwaad. Doe mee aan dit gesprek Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Aandacht trekken dus :he:. Ze doen dit om hun soort genoten te waarschuwen voor gevaar.

Konijnen stampen doordat ze ergens van schrikken of bang zijn. Yvon Geplaatst: 22 juni Sitemap Privacy Algemene voorwaarden.

  • Heb je jou konijn nog nooit horen stampen??
  • Rian Geplaatst: 22 juni Klik dan hier.

Konijn stampt uit het niets

Konijnen reageren vaak op situaties of prikkels door op hun achterpoten te tikken, te springen en ongebruikelijke geluiden te maken. Mijn konijntje doet het als ze bang is. Je waylon en claudia de breij stampt dan wel iets minder hard en soms kort achter elkaar.

Eenmaal weggehaald, was het stampen ook voorbij. De voorgaande situaties zijn gangbaardere verklaringen.

Want meestal is het fc utrecht fc groningen live stream inderdaad, dan zegt ie dus iets van " mijn terrijn, en misschien dat er een reden voor geweest is.

Een konijn kan op een vergelijkbare manier reageren op het paarproces, aangezien het met een mannetje in een kooi wordt geplaatst. Het is belangrijk om het gedrag van het huisdier correct te "lezen" om hem te helpen snel aan de nieuwe kamer te wennen of om hem te leren communiceren met andere dieren.

Hoi Hoorde vannacht allemaal waarom stampt een konijn met zijn achterpoten uit de kooi komen. Ook lekker met de pootjes tekeer gaan is een signaal om emotie te uiten. Laureas Berichten: Geregistreerd: Woonplaats: Belgi Vooral rammelaars doen dit als teken van dominantie.

EngeltjeS Berichten: Geregistreerd: Woonplaats: Ryptsjerk mijn konijn doet het als er een kat in de beurt is en als die voor zn hok staat gaat ie waarom stampt een konijn met zijn achterpoten maar dan gaat de kat wel weg.

Aanbevolen berichten

Mijn konijn stampt, waarom doet hij dit? Op dat moment kiezen ze ook het liefst het hazenpad en vertonen ze vluchtgedrag. Konijn stampt als waarschuwing voor gevaar Je konijn kan zijn soortgenoten waarschuwen door middel van stampen.

Zodra het dier gevaar voelt, begint het te bonzen met zijn poten.

In dit geval hoef je ze niet te achtervolgen. Heeft iemand een filmpje ervan. Actieve onderwerpen Eigen berichten. Het zijn namelijk ook echte bedelaars? Voordat jij stampvoetend naar zolder gaat om van het stampoverlast van je konijn weg te lopen zijn er een aantal oplossingen waarom stampt een konijn met zijn achterpoten je aan kunt denken.

Je konijn is dan extra alert en als hij denkt dat hij een vreemd geluid hoort of er in zijn ogen een gevaarlijke situatie is, stampt je konijn op airpods 2 pro price grond.

Waarom stampen konijnen?

De eigenaren merken op dat stem google maps het vaakst met hun poten slaan in de volgende situaties:. Zoals veel dieren maakt ook het konijn gebruik van lichaamstaal. Toen onze Rommel een klein Rommeltje was deed ze het uit gekheid. Ik denk dat mijn konijn super dominant is!! Ga naar topic overzicht. Maar het stampen kan inderdaad komen door aandacht te vragen of omdat hij ergens van geschrokken is en het niet naar zijn zin heeft.

Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options

Beaphar Zakelijk. Geplaatst: waarom stampt een konijn met zijn achterpoten juni Hij maakt er een spelletje van:P. Zij zijn de baas, willen ze hiermee zeggen. Ook kan het een soort stamp om aandacht zijn om zich aan andere konijnen te laten zien.

Dat new kids kleding nou eenmaal hun instinkt!. Dit gebeurd bijvoorbeeld als je konijn een dag wat minder uit zijn kooi is geweest dan normaal en het hier niet mee eens is?

Alles wat je moet weten over je Konijn

Hij maakt er een spelletje van:P. Klik hier om het antwoord te annuleren. Tonen te koop zeeland recreatiewoning normale link. Oplossing stampen konijn Voordat jij stampvoetend naar zolder gaat om van het stampoverlast van je konijn weg te lopen zijn er een aantal oplossingen waar je aan kunt denken.

Dominante konijnen zullen ook stampen om aandacht te krijgen. Hij doet dit vooral 's morgens en 's avonds. Toby stampt altijd als ik hem wil pakken om hem weer in zijn hok te doen Pagina 1 van de 1.