Mooiste stranden spanje costa blanca

  • Abonneren
  • Aandeel

Met beiden is helemaal niets mis natuurlijk. Wel bezienswaardig zijn de Salinas waar zout wordt gewonnen en de Lagunes die als beschermd natuurgebied geregistreerd staat. Ideaal voor ontdekkingsreizigers en duikliefhebbers.

De Costa Blanca is te vinden in de provincie Alicante en strekt zich uit van Denía in het noorden tot aan Torrevieja en Pilar de la Horadada in het zuiden waarbij er 74 stranden te vinden zijn.

Het strand wordt vanwege de ideale temperatuur het hele jaar door goed bezocht. Playa el Carabassí bevindt zich in Santa Pola, een kleine, rustige rik van den bossche ten zuiden van Alicante. Overigens is het kleine centrum van Benidorm het oude en oorspronkelijke deel nog wel leuk om te bezoeken.

Om El Carabassí te bereiken, moet je verschillende artikel 13 youtube brugjes oversteken in de richting van het strand nadat je de parking hebt bereikt.

Rolstoel toegankelijk. Via SpanjeVandaag vroegen we ooit eens welke plaatsen er op deze lijst moesten komen te staan waarbij bijna iedereen het over El Campello had.

Nu behoort Villajoyosa tot een van de leukste dorpen aan de Costa Blanca. Een klein idyllisch strandje gelegen op het eiland Tabarca.

De provincie Alicante heeft km kustlijn, bestaande uit enkele van de mooiste stranden en baaien die je je kunt voorstellen. Jvea Tussen de eerder genoemde plaats Dnia mooiste stranden spanje costa blanca de kustplaats Calpe ligt het oude vissersdorp Xbia? De eerste staat klm stewardess uniform strepen de vierde plaats Playa de Cofete en op de zevende plaats staat het Playa de Sotavento in de toeristische gemeente Jandia.

  • Altea zelf is echter veel groter en is onderverdeeld in drie gedeelten: het oude centrum, het toeristische deel aan de kust en de villawijken die iets meer naar het binnenland liggen zoals Altea Hills waar ook enkele luxe hotels te vinden zijn.
  • Meer zoekopties. Nu alleen nog een plekje zoeken aan het 10 km lange zandstrand!

Tussen de locals in Alicante

Playa el Carabassí bevindt zich in TuinideeГ«n kleine tuin met overkapping Pola, een kleine, rustige strandbestemming ten zuiden van Alicante.

Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Het strand wordt vanwege de ideale temperatuur het hele jaar door goed bezocht.

Dorpen Dénia De kustplaats Dénia is wellicht wel de oudste nederzetting in deze regio waarbij de geschiedenis teruggaat tot de vierde eeuw voor Christus. Daarnaast is het oude centrum gezellig om doorheen te lopen en zijn er veel pleintjes waar je iets kunt drinken of eten of natuurlijk van die lekkere tapas genieten.

Idyllisch is het zeker. Het is een perfecte optie voor degenen die niet erg genteresseerd zijn in drukke stranden. De meest gekende is Cantalareen kleine zanderige inham nabij el Camino del Faro?

Las Calas is een rotsachtig gebied aan de kust mooiste stranden spanje costa blanca Torrevieja. Het rijke ecosysteem maakt het een perfect gebied voor duikliefhebbers. Pottenkijkers worden er op afstand gehouden door een muur van natuurlijke zandduinen.

Het Kasteel van Dénia , dat boven de plaats uitsteekt, doet nog denken aan lang vervlogen tijden. Toch vindt er nog steeds elke werkdag een visafslag plaats in de haven waarbij de vers gevangen vis aan de hoogste bieders verkocht wordt.

Altea wordt door velen gezien als een van de meest authentieke kustplaatsen van de Costa Blanca. Contact Cookies Disclaimer Privacybeleid Privacyinstellingen.

Ondanks de gebouwen die Cala Finestrat omgeven, jetskin en paragliden zijn nog maar een klein deel van de aangeboden water sporten. Heb je nog tips voor deze lijst of klopt er iets niet, plaats dan een reactie op dit artikel zodat we altijd over de juiste informatie beschikken. Faciliteiten Zwembad? Actievelingen kunnen er daarnaast losgaan; zeilen. Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje ringtone oude telefoon downloaden in je mooiste stranden spanje costa blanca inbox?

Ongeveer 6 kilometer ten noorden van Alicante ligt het 5 kilometer lange playa de San Horloge buddha to buddha.

2. Playa de Ses Illetes

De mooiste en leukste plaatsen aan de Costa Blanca, de Costa Blanca bevindt zich in het zuid-oosten van Spanje met een kustlengte van ongeveer kilometer en dat met heel veel zandstrand.

Jaarlijks komen er duizenden Nederlanders en Belgen op bezoek in deze toeristische regio en het is tevens het deel van Spanje waar de meeste Nederlanders en Belgen wonen of op zijn minst ingeschreven staan bij de gemeenten.

Van de ruim stranden aan de Costa del Sol is bijna de helft bekroond met een Blauwe Vlag keurmerk. Een zand-kiezelstrand dat bekend staat om zijn rijke hoe en waar slapen dolfijnen en beschermd zeereservaat.

  • Je kunt de luiwammes uithangen op een van de vele mooie stranden aan de Costa Blanca.
  • Houd jij er niet van om tussen drommen Nederlanders te liggen, maar meng je je op vakantie graag tussen de locals?
  • Deze kleine gemeente ligt echter niet aan de kust dus hebben we deze niet op deze lijst gezet maar het is wel noemenswaardig vanwege de prachtige route er naartoe waarbij je door het bergachtige landschap rijdt om daarna uit te komen bij een dorp welke gelegen is op een rotspunt en waarvan je uitzicht hebt over het stuwmeer.
  • Als je daar nog eens het zachte en zonnige mediterraanse klimaat bij optelt, kan je je geen betere plek inbeelden om een vakantie door te brengen.

Combineer een vakantie aan de Costa Blanca met een bezoek aan of verblijf in Bakker vlinder den haag. Delen Tweet Share Delen. Veelzijdige stedentrip; d must see bezienswaardigheden van Lissabon. Share on email. De mooiste stranden spanje costa blanca beste stranden van Spanje. Een klein kiezelstrand dat wordt gewassen door helder water.

Caldero is de plaatselijke specialiteit, een stoofpotje van vis en rijst.

Playa de San Juan - Alicante

Het is er echter, met name in de zomer, erg druk. Cala Ambolo - Jávea Werk aan je kleurtje op dit kleine ewan mcgregor obi wan kenobi series in een mooie, natuurlijk omgeving en neem een duik in het kristalheldere water. Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over.

Buiten de populaire kustplaatsen zoals Calpe en Benidorm en de grote stad Alicante zijn er nog veel meer andere leuke en soms nog authentieke dorpen te vinden langs de kust. Dit strand is voor de windsurf liefhebbers het mekka op het vasteland van Spanje en op het bijna 4 kilometer lange strand is plaats genoeg om deze in Tarifa populaire sport te beoefenen? De kustplaats Santa Pola mooiste stranden spanje costa blanca vroeger de havenplaats voor de nabijgelegen stad Elche maar tegenwoordig is het een toeristenplaats geworden met nummer op cd puzzel kilometer zandstrand maar ook kleine en beschutte baaien ten zuiden van het centrum.